Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

Leírhatatlan élmény és magyar siker a Férfi Kézilabda Európa bajnokságon:
 

http://fusz.hu/index.php?op=full2&q=14597

 

 

FIGYELEM!

Szany SE Thai-box szakosztálya megalakuló tagságához keres jelentkezőket!

Az edzéseket többszörös magyar bajnok thai-box edző/versenyző tartja.

Edzések heti két alkalmas rendszerességgel történnek.  

Érdeklődni kortól és nemtől függetlenül az alábbi elérhetőségeken lehet:

telefonon:  +36307035179

e-mailben: thaibox.szany@citromail.hu

 

 

DÁNIA-MAGYARORSZÁG!!!! BUSZOS TÚRA!!!
IDEJE: 2009.10.14.

Indulás: 2009.10.13. hajnali órákban, kiérkezés Koppenhágába a meccs napján a reggeli órákban. A meccs előtt városnézés, szabad program Koppenhágában! A meccs után indulás haza, érkezés másnap a kora esti órákban!
Ára: utazási költséggel, retúr kompjeggyel 10.000 Ft!
Infó: hungary001@citromail.hu vagy 06-70/327-7955
Carpathian Brigade web:
http://cb09.xzn.hu/

 

 

 

Sziasztok!

2008. november 1-én szombaton különleges körülmények között
DUNASZERDAHELYEN EMLÉKEZHETÜNK MEG a 70 évvel ezelőtti történelmi eseményről, és mutathatjuk meg azt, hogy a CSALLÓKÖZ IS A MI HAZÁNK, ÉS HA ÖSSZEFOGUNK AZ IS MARAD!
Legyünk tehát e napon minél többen DUNASZERDAHELYEN, lobogjanak nemzeti zászlóink!

Találkozó: 2008. november 1. szombat 12:30, Városi Stadion.

Tekintsük meg és szurkoljunk közösen az 1904-ben alapított DUNASZERDAHELYI AC elsőligás labdarúgó csapatának a SLOVAN BRATISLAVA elleni rangadón.
A mérkőzés kezdete: 13:30 Belépőjegy ár: 100 SK.

És a programnak ezzel még nincsen vége!
Egy rendhagyó történelem órát és HAZAFIAS TALÁLKOZÓT hirdetünk, amelynek mottója:

"A HAZA MINDENEK ELÖTT" - Hungarica + Romantikus Erőszak koncertek!
Nagyudvarnok - Kultúrház (Dunaszerdahelytől 2km)
2008. november 1. szombat 18:00
A koncert napján a pénztár 17h-kor nyit. Belépőjegyár: 250 SK.

Utazással kapcsolatos információ:
Sopronból (Kapuvár, Csorna, Győr felszállási lehetőséggel) 09:30-kor induló autóbuszra
jelentkezni lehet a g.gobl@chello.hu címen.

Szurkolói csoportok, baráti társaságok, hagyomány őrző egyesületi tagok, fogjatok össze és álljunk ki nemzetünkért! Várunk Benneteket, szervezett módon és egyénileg utazva! Terjesszétek a hírt minden hazafias közösségnek! Szebb Jövőt, Isten Áldja Magyarországot!

 

 

 

 

 

 

 ŐSZINTE GRATULÁCIÓ AZ A CSOPORTBA FELJUTOTT MAGYAR JÉGKORONG VÁLOGATOTTNAK!!!!!! SZITTYÁK A VILÁG TETEJÉN!!!! IRÁNY A SVÁJCI VB JÖVÖRE!!!!!! SZÉP VOLT FIÚK!!!!!!!! RIA RIA HUNGÁRIA!!!!!!!!!

 

Összefoglaló a meccsről:

http://www.youtube.com/watch?v=UcgsOs7lVYg

 

 Szuper Levente nyilatkozata (aki Szent Korona által díszített sisakban is véd!)

A magyar jégkorong válogatott kapujában remek teljesítményt nyújtott Szuper Levente, aki épp tíz éve volt először válogatott. A gárda akkor megnyerte a C-csoportos világbajnokságot.

- Hitted volna?

- Nagyon bíztam benne. Elsősorban Istennek köszönjük a diadalt. Amikor vége volt a meccsnek, a családom, az édesapám, az édesanyám, a bátyám, a barátnőm és a barátokra gondoltam, valamint az összes nézőre, aki itt és otthon szorított nekünk. Édesanyám egy percet sem nézett a világbajnokságból, minden meccsünk alatt a kertben sétált és imádkozott. Édesapám tudósította a történtekről. Megismételte magát a történelem, tíz évvel ezelőtt ugyanez zajlott le. Akkor, 1998-ban, a románok ellen kétgólos hátrányban voltunk, amikor édesanyám kiment a Sportcsarnok parkolójába és a harmadik harmad alatt végig sétált és imádkozott. A záró menetben fordítani tudtunk és feljutottunk a C-csoportból. Ma, az ukránok ellen ugyanezt tette.

 

- Tíz évvel ezelőtt, 1998-ban a C-csoportos világbajnokságon szerepeltél először a válogatottban. Az is nagy siker volt, de a mostanival történelmet írtatok...

- Valóban, tíz éve voltam először válogatott, akkor aranyéremmel mutatkoztam be. Azóta ezekkel a srácokkal testvérekként dolgoztunk együtt minden egyes tornán és edzőtáborban. Voltak jók és gyengébb pillanataink is, de ezt a társaságot örökre a szívembe zártam.

 

- Ha édesanyádon múlik, akkor tíz év múlva az A-csoportban nyerünk vb-t...

- Ha rajta múlik, akkor biztos.

 

(Sportfórum)

 

 

 2006:

 Elment a Legenda – Puskás Öcsi bácsi emlékére

 
 A december 9-én tartott gyászszertartással a nemzet végső búcsút vett minden idők legjobb magyar labdarúgójától, hazánk egyik legismertebb tagjától Puskás Ferenctől, mindenki Öcsijétől. November 17-én 79 éves korában szólította magához az Úr.
 Család, barátok és rajongók ezrei kísérték utolsó útján azt az embert, akit szinte bárhova is téved a magyar a világban, mindenki Képismer. Számunkra, rajongók számára olyan volt mint a braziloknak Pelé, az argentinoknak Maradona vagy a németeknek Beckenbauer. Szüleinktől, nagyszüleinktől mást sem hallottunk fociszerető gyerekként mint azt, hogy micsoda csapat volt az Aranycsapat és a rengeteg nagyszerű játékos között a legnagyobb Puskás Öcsi volt.
 1927-ben látta meg a napvilágot Kispesten. Tehetségére már nagyon fiatalon felfigyeltek, a két legellenállhatatlanabb ifjonc Bozsik József mellett természetesen Öcsi volt. Az élvonalban még szinte gyermekként 16 és fél évesen mutatkozott be a Kispesti AC csapatában. Bajnoki találkozókon balösszekötőként 349 mérkőzésen 358 gólt szerzett, ami fantasztikus teljesítmény. A ’49-től Budapest Honvédként szereplő csapattal ötszörös magyar bajnok és négyszeres magyar gólkirály. A válogatottban 1945-ben mutatkozik be, ahol többed magával alkotja a legendás Aranycsapatot. Ki ne tudná a régiek közül felsorolni: Grosics, Buzánszky, Lóránt, Lantos, Bozsik, Zakariás, Budai II, Kocsis, Hidegkúti, Puskás, Czibor kezdőcsapat nevét. Világraszóló sikerüket 1953 november 25-én érték el amikor is az évszázad mérkősésén Anglia csapatával játszottak a Wembely-ben és 6:3-as győzelmet arattak. Ez volt a futball kitalálóinak első hazai földön elszenvedett veresége. Ekkor lőtte az angoloknak legendás visszahúzós gólját, Billy Wright talán még azóta is csúszik úgy elküldte Öcsi bácsi. A kétkedők kedvéért hazai pályán is legyőzték a riválist ezúttal Budapesten 7:1-re. A gárda Olimpiai bajnoki címet szerzett ’52-ben, Helsinkiben, Európa-kupa győztes volt 1953-ban. A karrierjük csúcspontját jelentő világbajnoki döntőt sajnos elveszítették az ’54-es svájci tornán. Az a mérkőzés sokáig tabu téma volt, ahol Puskás sérülten játszott. A válogatottban 85-ször lépett pályára, ezalatt 84 gólt lőtt.
 Az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményei, valamint az akkori elnyomó diktatúra miatt Spanyolországban telepedett le, s ’58-tól a szintén legendás Real Madrid csapatát erősítette, ahol Alfredo Di Stefanoval alkottak ellenállhatatlan csatárduót. A spanyolokkal háromszoros BEK-győztes, kétszer volt a BEK sorozat gólkirálya, Világkupa győztes, hatszoros spanyol bajnok, kétszeres király-kupa győztes, négyszeres spanyol gólkirály, Európa- és világválogatott, az 1960-as aranylabda szavazáson második. A spanyol válogatottban négy alkalommal szerepelt, részt vett a ’62-es chilei világbajnokságon. Játékos pályafutását 1965-ben befejezi, majd edzőként dolgozik tovább. A világ minden kontinensén tevékenykedik. Legnagyobb sikerei trénerként: BEK-döntős a Panathinaikosszal 1971-ben, 3-szoros görög bajnok (Panathinakosz 2, AEK Athen 1), ausztrál bajnok és kupagyőztes.
 Emberi nagyságát mutatják mindazon elismerések amelyeket nemcsak mint sportoló, hanem mint becsületes magyar ember, mint hazafi vehetett át. Az, hogy 25 évig távol a hazájától kellett élnie (sok más nemzettársunkhoz hasonlóan) annak az elnyomó rendszernek a bűne, amely közel 50 évig korlátozta a magyar emberek szabadságjogait. Reméljük ez a diktatúra egyszer végre megszűnik. Példa értékű számunkra vallásossága, Isten iránti szeretete amely minden időben erőt ad az embernek a megpróbáltatások elviseléséhez. A mai, identitásában erősen átprogramozott magyar ember hajlamos arra, hogy elfeledkezzen azokról az emberekről (legyen az Mátyás király, Széchenyi István, Horthy Miklós Wass Albert vagy éppen Puskás Ferenc) akik sokat tettek azért, hogy nemzetünk elismert legyen a világ népei között. Foglalkozásuktól függetlenül rengeteget fáradoztak azon, hogy hazánk jó hírét szerte a nagyvilágban öregbítsék. Köszönet illeti ezért egytől egyig minden nagyságunkat! Öcsi bácsi kitüntetései, elismerései: Nemzet Sportolója, XX. század legjobb magyar sportolója, Halhatatlanok Klubjának tagja, Golden Foot-díjas, Európa Bajnoka, A sportági Hírességek Csarnokának tagja, NOB Olimpiai Érdemrend, Köztársasági Elnök Arany Emlékérme, Magyarság Hírneve, a FIFA S.O.S. gyermekfalu mozgalmának magyarországi nagykövete, a Magyar Honvédség ezredese.
 A róla elnevezett stadionban kezdődő gyászszertartás nagyságához  méltó volt: megszólaltak életének, pályafutásának meghatározó személyiségei ( Buzánszky Jenő bácsi, Szepesi Gyuri bácsi, Roman Calderon a Real Madrid elnöke, Schmidt Pál a MOB elnöke, Ángel María Villar a Spanyol Királyi Labdarúgó-szövetség valamint az UEFA alelnökeként), felcsendültek Öcsi bácsi kedvenc nótái (Nótás kedvű volt az apám, saját előadásában ). Megszólalt a 30 éves Kormorán együttes a Mi Atyánk megzenésített változatával, valamint Demjén Ferenccel a Kell Még Egy Szó című dallal. A koporsót ágyútalpra helyezték a szertartás végén, ekkor csendült fel a magyar himnusz, melyet teli torokból énekeltek a megjelentek. Elindult ezután huszárokkal az élén a gyászmenet. Ekkor szólalt meg az Örömóda spanyol változata amelyet „Pancho” mindig szívesen hallgatott. A nézők tapsolva és nemzeti színű lobogók erdejében búcsúztatták ez előttük elhaladó gyászmenetet. Következett a Hősök-terén a katonai tiszteletadás a posztumusz dandártábornok előtt. Háromszor dördültek a puskák az ég felé Puskás emlékére. A negyedórás ceremónia után a Szent István Bazilikában zajlott le a gyászmise, majd zárt körben a temetési szertartás. Ide már a rajongók csak kamerákon keresztül kísérhették kedvencüket.
 Puskás Ferenc etalon volt. Mind a futballban sportemberként, mint az életben emberként. Barátai tisztelték, szerették hiszen akinek tudott segített akkor is amikor már a nagy jólétben sokan elfeledkeznek az élet valódi értékeiről. Öcsi bácsiban egy legendás labdarúgót és egy nagyszerű embert veszített a magyar társadalom, a magyar nemzet. Sokan állítják ilyen tehetségű játékos minden 100 évben egyszer születik csak és milyen igazuk van. Emlékét megőrizzük, s példaképként állíthatjuk az eljövendő generációk számára. A jelenlegi tragikus helyzetünkben szükség is van ezekre a példaképekre. 
 Köszönjük a nagyszerű gólokat! Öcsi bácsi nyugodj békében!     
 
 

                                                                                                 Ifj. Németh József

 

 

 

UTAZÁS LABDARÚGÓ VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEKRE:

 

Utazásokat szervezünk a közeljövőben megrendezésre kerülő magyarországi barátságos- és tétmérkőzésekre valamint lehet csatlakozni a Budapestről szervezett Svédország elleni, idegenbeli világbajnoki selejtezőre is!

 

A válogatott tervezett programja 2008-ra:

 

2008. 05. 21. Ferencváros - Magyarország

2008. 05. 24. Magyarország - Görögország

2008. 05. 31. Magyarország - Horvátország

2008. 08. 20. Magyarország - Montenegró

2008. 09. 06. Magyarország - Dánia

2008. 09. 10. Svédország - Magyarország

2008. 10. 11. Magyarország - Albánia

2008. 10. 14. Málta - Magyarország

 

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Keflex Staph Infections LesDaks

(LesDaks, 2019.12.02 17:40)

Canadian Pharmacy 24 Levitra Vardenafil Online Cephalexin Ingredients <a href=http://cialibuy.com>tadalafil cialis from india</a> Buy Research Tamoxifen Citrate Kamagra Kosten Rx4 Pharmacy

Generic Clobetasol Where Can I Buy Quick Shipping Ellunjunc

(Ellspus, 2019.10.02 16:30)

Buy Levothyroxine Tablets Online Viagra Contre Decalage Horaire Alcohol Amoxicillin <a href=http://prilipills.com>dapoxetine viagra combo</a> Veterinary Prescription Antiobiotics Cephalexin Buy Cheap Orlistat 120 Mg In Usa

Keflex And Constipation LesDaks

(LesDaks, 2019.09.04 04:15)

Online Chemist Acheter Airomir Power Pill Viagra <a href=http://lapizmoon.com>generic cialis</a> Dapoxetina Prezzo Walking Pneumonia Zithromax

Amoxil Bon Ellunjunc

(Ellspus, 2019.09.03 04:52)

Canadian Pharmacy Propecia Images De Comprimes Amoxil <a href=http://allngos.com></a> Viagra Kaufen Online Gunstig Propecia Testimonials

Cheap Viagra Overnight Delivery Keldese

(Keldese, 2019.03.08 08:15)

Canadain Phamacry Cialis Le Meilleur Prix Medicamento Priligy 60 Mg <a href=http://cialicheap.com>cialis 20mg for sale</a> Cialis Pas Cher En Ligne Where To Order Free Shipping Online Stendra Worldwide Cialis Generikum