Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Hitelesített fordítás szerb nyelvű eredetiből

 

Horváth Árpád levele

a belgrádi különleges börtönkórházból

 

Tisztelt hölgyem/uram!

 

            Azzal a reménnyel fordulok önhöz, hogy a segítségemre lesz, éspedig a következő okokból:

            Jelenleg a belgrádi különleges börtönkórházban tartózkodok, mivel a Sremska Mitrovica-i Büntetésvégrehajtó Intézetben, ahol jelenleg büntetésemet töltöm, heveny TBC betegségben betegedtem meg. Az Intézet zárt részében foglalkoztattak és a famegmunkálási gépészeti osztályon dolgoztam. Az üzemnek ebben a részében (de általában az egész üzemben) a munkfeltételek semmilyenek, a gépek, amelyeken az elítéltek dolgoznak, veszélyesek az emberi életre és egészségre nézve. Az üzem mindegyik részében a „fürdőszoba”, ha ezt egyáltalán annak lehet nevezni, jobban hasonlít barakkra, mint fürdőszobára. Az odáig vezető út legalább 50–100 méter, és képzeljék el télen, amikor –10–15 Cº van, tiszta csoda, ha az ember nem betegszik meg.

            Tavaly októberben meghűlés és láz miatt jelentkeztem az orvosnál. Ez alkalommal az orvos mégcsak gyógyszert sem írt elő, hanem csak azt mondta „igyál teát”.

            Mintegy egy héttel később az állapotom rosszabbodott és ismét elmentem az orvoshoz, aki valamilyen gyógyszereket írt elő, megmérte a hőmérsékletemet, ami 40 fok volt. Mivel a gyógyszerek semmit nem segítettek, ismét elmentem az orvoshoz, aki azt mondta, hogy a jövőben otthonról rendeljem meg az orvosságokat és három nap betegszabadságot írt ki. Azt mondta, hogy enyhe tüdőgyulladásom van. Három nappal később ismét elmentem az orvoshoz, hogy hosszabbítsa meg a betegszabadságot, mivel nem éreztem jól magam. Megmérte a hőmérsékletemet, amely 39,5 fok volt. Azt mondta, hogy „dolgozhatsz te”. Természetesen, mennem kellett dolgozni, mert ha a parancsnok érvényes betegszabadág nélkül talált volna az épületben, fegyelmi feljelentést tett volna ellenem. Valójában arra kényszerültem, hogy dolgozzak, habár nagyon beteg voltam. Az Intézet börtön részéből legalább 6-7 alkalommal voltam az orvosnál. Kértem a vérem elemzését, a tüdőm fényképezését, amit az orvos elutasított azzal a kifogással, hogy arra nincsen szükség. Amikor gyógyszert kértem azt mondta, hogy otthonról rendeljem meg.

            Az aggóniám így húzódott 2010. január 19-éig, amikor átminősítettek és a börtön félig nyitott, ún. Zelengora részébe helyeztek. Itt már nagyon köhögtem és magas lázam volt. Izzadtam és valamilyen antibiotikumokat ittam, valamint lázcsillapítót szedtem, amit otthonról rendeltem. Innen ugyancsak eljártam az orvoshoz, csaknem minden héten és közöltem vele, hogy nem érzem jól magam és, hogy vért köpök. Az orvos kitartóan elutasított azzal a kifogással, hogy állítólag nincsen semmi bajom és, hogy képzelődök. Csak február végén, amikor az orvost perrel fenyegettem meg, akkor küldött el vérelemzésre. Néhány nappal később közölték velem, hogy magas a szedimentációm. A következő nap tüdőszűrésre küldtek, de az elemzések eredményeit nem közölték velem. 2010. március 5-én a belgrádi Különleges Börtönkórházba vittek, ahol megtudtam, hogy tuberkulózisom van.

            Úgy vélem, hogy a Sremska Mitrovica-i Büntetésvégrehajtó Intézet orvosának az ilyen eljárása nem csak hanyagság és lelkiismeretlenség, hanem bűncselekmény is, és biztosan az emberi jogok és az egészségvédelmi jog megsértése, amelyet a Büntetésvégrehajtási törvény is előlát.

            Úgy tartom, hogy ilyen esetekben meghatározott megelőző intézkedéseket kell tenni. Az ilyen esetben, mint az enyém, perelni kell a börtönt, az egészségem szándékos károsodása miatt. De ezzel kapcsolatban szükségem van az önök segítségére, mivel nincsen lehetőségem ügyvéd alkalmazására. Gondoltam, hogy ebben az ügyben is a segítségemre lehetne, hogy az ön munkatársa képviseljen a bíróság előtt, amennyiben ez lehetséges.

            Tisztelt hölgyem/uram, mivel igazságtalanul lettem elítélve, ami önnek már ismeretes, nem kívánok a börtönből kikerülni, ahol jogellenesen tartózkodok, és még beteg is, vagyis jelenleg tartósan rokkant, mivel a tüdőm soha többé nem lesz olyan, mint volt. Egész életemben figyelnem kell arra, hogy ne ázzak meg, hogy ne legyek huzatban és még fizikai munkát sem végezhetek, pedig ez a szakmám (gépkocsi- és mezőgazdasági géptechnikus), mivel a TBC-t nem lehet gyógyítani, csak begyógyítani.

            Tisztelt hölgyem/uram, ha ezt reszocializációnak, vagy jogilag általános megelőzésnek nevezik, akkor sok kérdést fel lehet tenni, mint pl. mi a célja az ország igazságszolgáltatásának és igazságügyi rendszerének. Ez alapján azt mondanám, hogy egészséges embereket jogalap nélkül börtönbe küldenek csak azért, mert más nemzetiségűek, vagy ami még ennél is rosszabb, ahonnan tartós rokkantakként kerülnek ki.

            Tisztelt hölgyem/uram, egészségesként, 19 éves koromban kerültem börtönbe. Most 25 éves vagyok, mindennap egy marék gyógyszert iszok, és tudatában vagyok annak, hogy tartós rokkant maradok. Néha felteszem a kérdést, ki fog felelni az emberi jogok ilyen megsértéséért? A börtönintézet ilyen tétlensége meghalad minden humánus határt, és valójában sérti az egészségvédelem etikáját, amelyet az emberi jogok európai egyezménye, a Büntetésvégrehajtási törvény, valamint Szerbia Köztársaság alkotmánya is előlát. Létezik továbbá olyan is, hogy amikor valamely elítélt személy összegyűjti a bátorságát, és valakinek panaszt tesz, a hivatalos személyek (a felügyelő, a parancsnok) azonnal nyomást gyakorolnak rá. Ha valamely elítélt személy keresetet nyújt be a börtön ellen, általában megkülönböztetésben részesül. A hivatalos személyek általi nyomásgyakorlás különböző esetei léteznek, amelyek főként az izolációval való fenyegetésben, és minden ok nélküli büntetésben való részesítésben nyilvánulnak meg, mint pl. az intézet félig nyitott részéből a zárt részbe minden ok nélkül való visszahelyezés. Ezt azért teszik, hogy a károsult elálljon a benyújtott keresettől, ami úgyszintén az emberi jogok megsértése, mivel a hivatalnokok ilyen módon kényszerítik a felperest arra, hogy elálljon a keresettől.

            Úgy vélem, hogy ilyen esetekben szükség van arra, hogy az emberi jogi szervezetek védjék az elítéltek, mint felperesek érdekeit, mert úgy tartom, hogy egy ügyvéd nem tudná megvédeni a károsultat a nyomásoktól és a nemkívánatos hatásoktól az intézetben.

            A fentiekre való tekintettel, arra kérem önt, hogy rendelje ki mellém jogász munkatársát, aki képviselne ebben a tárgyban a bíróság előtt, és aki meg tudna védeni a nemkívánatos hatásoktól az intézetben.

            Ezt a levelet édesapám, Horváth Tibor juttatja el önhöz, és kérem önt, hogy az ő címére válaszoljon, mivel úgy tartom, hogy ez a börtönintézet útján nem jutna el az ön címére.

 

KÖSZÖNÖM MEGÉRTÉSÉT! ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!

Tisztelettel

Horváth Árpád

Belgrádban

2010. május 08.

 

Igazolom, hogy ezen fordítás teljesen megegyezik az eredeti, szerb nyelven írt szöveggel.

Újvidék, 2010. V. 24

A hitelesítés száma: 31

BOZÓKI ANTAL, magiszter

az újvidéki Felső Bíróság állandó magyar nyelvi tolmácsa

SZK – 21000 Újvidék, Shakespeare u. 36, tel. 021/63-66-947 és 021/66-21-609

 

 

 

 

 Sziasztok!

2008. november 1-én szombaton különleges körülmények között
DUNASZERDAHELYEN EMLÉKEZHETÜNK MEG a 70 évvel ezelőtti történelmi eseményről, és mutathatjuk meg azt, hogy a CSALLÓKÖZ IS A MI HAZÁNK, ÉS HA ÖSSZEFOGUNK AZ IS MARAD!
Legyünk tehát e napon minél többen DUNASZERDAHELYEN, lobogjanak nemzeti zászlóink!

Találkozó: 2008. november 1. szombat 12:30, Városi Stadion.

Tekintsük meg és szurkoljunk közösen az 1904-ben alapított DUNASZERDAHELYI AC elsőligás labdarúgó csapatának a SLOVAN BRATISLAVA elleni rangadón.
A mérkőzés kezdete: 13:30 Belépőjegy ár: 100 SK.

És a programnak ezzel még nincsen vége!
Egy rendhagyó történelem órát és HAZAFIAS TALÁLKOZÓT hirdetünk, amelynek mottója:

"A HAZA MINDENEK ELÖTT" - Hungarica + Romantikus Erőszak koncertek!
Nagyudvarnok - Kultúrház (Dunaszerdahelytől 2km)
2008. november 1. szombat 18:00
A koncert napján a pénztár 17h-kor nyit. Belépőjegyár: 250 SK.

Utazással kapcsolatos információ:
Sopronból (Kapuvár, Csorna, Győr felszállási lehetőséggel) 09:30-kor induló autóbuszra
jelentkezni lehet a g.gobl@chello.hu címen.

Szurkolói csoportok, baráti társaságok, hagyomány őrző egyesületi tagok, fogjatok össze és álljunk ki nemzetünkért! Várunk Benneteket, szervezett módon és egyénileg utazva! Terjesszétek a hírt minden hazafias közösségnek! Szebb Jövőt, Isten Áldja Magyarországot!

 

 

Az egész világ magyarsága összefogott az első világháborút lezáró, felháborító és megalázó, a felvidéki magyarságot kollektíven bűnösnek nyilvánító benes-dekrétumok ellen!

  

 

Továbbított hír(2008. április 1.)

 

 

Szeretném figyelmetekbe ajánlani a Világmagyarság internetes oldalán elkezdett aláírás gyűjtést a Benes dekrétumok ellen, melynek van internetes módozata is. Az aláírásokat Április 19.-én adják át a Szlovák nagykövetségeken.
A következő linken Te is aláírhatod:
http://vilagmagyarsag.com/benes

 

 

 

 

 

 O                      O                           O

 

 

 

Tiltakozunk a határon túli magyarság ellen elkövetett erőszakos megnyilvánulások ellen!

 

 

 

Átvett hír (2008. április 4.):

 

 

Magyarverés már Erdélyben is!!!

 

 

"Magyarok a magyarokért" címmel petíciót szerveztünk azellen a román párt ellen akik felbújtók.
Ha segíteni akarsz a határon túli MAGYAROKON,akkor leszel olyan szíves és aláírod ezt a petítziót, valamint továbbküldöd minden MAGYAR embernek akit ismersz.Ha közömbös vagy, egy x-az egész s el van felejtve a dolog. Köszönöm! A petítzió lényege, h beszüntessék a romaniai Szélsö Jobboldal (Noua Dreapta) szervezetet. Köszi

http://www.petitiononline.com/antiND1/petition.html
Roluk Van szó:

http://www.youtube.com/watch?v=PBoamFIDLdg Nézd végig!

 

 

 

 

 O                      O                           O

 

 2006 október (a szanyi Kárpátia koncert előtti 56-os megemlékezésen elhangzott levél melyet a Szerbiában - koncepciós per keretében -  összesen 61 év börtönbüntetésre ítélt temerini magyar fiúk küldtek a börtönből, felolvasta a szülők és hozzátartozók nevében Horváth Tibor):

 

 

KEDVES  NEMZETTÁRSAINK !

 ELŐSZÖR IS KÖSZÖNJÜK A SEGÉLYKONCERT  SZERVEZÖINEK ÉS MINDEN SZEREPVÁLALÓ
RÉSZTVEVŐJÉNEK,LÁTOGATÓJÁNAK HOGY FOGLALKOZNAK AZ ESETÜNKEL,AMI LÉNYEGÉBEN SEMMI MÁS CSAK EGY KONCEPCIÓS PER AMINEK NEM CSAK MI VAGYUNK AZ ÁLDOZATAI,HANEM AZ EGÉSZ KISSEBSÉGI NEMZET.
2004 JÚNIUS 26-án LETARTÓZTATTAK BENNÜNKET,EMBERTELEN ÉS MEGALÁZÓAN VISELKEDTEK VELÜNK SZEMBEN,BIZTOSAK VAGYUNK
BENNE ,HOGY EZ A MI ESETÜNK MÁR ELŐRE MEG LETT RENDEZVE..
ÁTSZÁLLITÁSUNK  UTÁN  AZ ÚJVIDÉKI  KERÚLETI BÖRTÖNBEN BRUTÁ-
LIS MEGALÁZÓ MÓDON  VERTEK BENNÜNKET CSAK AZÉRT MERT  MAGYAROK VAGYUNK,ÉS HOGY SZERBRE MERTÜNK KEZET EMELNI.
EZUTÁN 5 NAPIG MAGÁNZÁRKÁBA  TARTOTTAK BENNÜNKET,EMBERTELEN KÖRÚLMÉNYEK KÖZÖTT.
MIKOR A BIRÓSÁGI  TÁRGYALLÁS ELKEZDŐDDÖTT A BÍRÓSÁGI TÁRGYALLÓ TEREMBEN A SÉRTETT ÉDESANYJA(AKI AKKOR TITKÁRNŐ VOLT AZ ÚJVIDÉKI  RADIKÁLIS PÁRTBAN) BEKIABÁLT HOGY "AZ Ő SZÁMÁRA MINDEN MAGYAR BŰNÖZŐ."
EZUTÁN A BÍRŐNŐ  ZDENKA STAKITY KIZÁRTA A NYILVÁNOSSÁGOT,ZÁRT KÖRŰVÉ TETTE A TÁRGYALLÁST ,ÉS TÖBBSZÖR IS  MEGFENYEGETETT BENNÜNKET"EZEKKEL A SZAVAKKAL"NEVESS CSAK NEVESS AKI UTOLJÁRA NEVET AZ NEVET LEGÉDESEBBEN" VALÓJÁBA EZEK A KIJELENTÉSEK NEM LETTEK BELEÍRVA A JEGYZŐKÖNYVBE-ELŐRE ELITÉLT BENNÜNKET.
A BÍRÓSÁG  MINDEN KÉRÉSÜNKET, A KIRENDELT ÉS A FIZETETT  ÜGYVÉDÉT IS ELUTASÍTOTTA, VAGY PEDIG ELFELEJTETT RÓLA DÖNTENI,TERMÉSZETESEN A SÉRÜLT VÉDELMÉNEK ÉS AZ ÜGYÉSZSÉGNEK PEDIG  MINDEN KÉRÉSÉT RÉSZREHAJLÓAN ELFOGADTA.,
EZT A PERT OLYAN PEREK KÖZÉ LEHET SOROLNI MIND AMILYENEK  TITÓ JUGOSLÁVIÁJÁBAN ,VAGY MIND AMILYENEK TÖRTÉNTEK MAGYARORSZÁGON AZ 1956-os        FORADALOM UTÁN.
MIND EZ MIND HIÁBA VALÓ VOLT 2005 ÁPRILIS 11-én ÖSSZESEN  61 év  BÖRTÖN BÚNTETÉSRE LETTÚNK ITÉLVE ,UGYANEZT AZ ITÉLETET 2005.SZEPTEMBER 5-én SZERBIA LEGFELSŐBB BIRÓSÁGA TELJES EGÉSSZÉBEN JÓVÁHAGYTA,MAJD ISMÉT FELLEBBEZTÚNK ,DE 2006 JÚNIUS 22-én E FELLEBBEZÉSÚNK IS EL LETT UTASITVA.
NEM TUDTUNK BELE NYUGODNI ISMÉT FELLEBBEZTÚNK SZERBIA  ALKOTMÁNY BÍRÓSÁGÁHOZ,ERRE A FELLEBBEZÉSRE  MIND A MAI NAPIG VÁLASZT NEM KAPTUNK,MAJD 2007 FEBRUÁRJÁBAN MÉG EGY FELLEBBEZÉST  NYÚJTOTTUNK BE A SZERBIA LEGFELSŐBB BÍRÓSÁG ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁGÁHOZ ,AMELY AZT A VÁLASZT ADTA 2007 május 31-én HOGY  NEM FOGLALKOZIK AZ ESETÚNKRE BEADOTT BEADVÁNNYAL,MIVEL NEM AZ Ő HATÁSKÖRÜK ÉS JOGERŐS AZ ITÉLET.
RENGETEG  MINDEN FÉLE TÉNY VAN AMI ALAPJÁN EZ A MI ITÉLETÜNK EGY FÜGGETLEN IGAZSÁGSZOLGÁLTATÁSBAN ,MÁR A KEZDET KEZDETÉN MEGDŐLT VOLNA.
SÉRTIK A KISSEBSÉGI JOGOKAT ,AZ EMBERI JOGOKAT,AMIT ŐK MAGUK IS BEISMERTEK AZ "ÚJ" SZERB ALKOTMÁNYBAN AHOL A KISSEBSÉGI NEMZETET MÁSOD RENDŰ POLGÁRKÉNT KEZELIK.
S EZÉRT  A KISSEBSÉGEKKEL SZEMBEN MINDENHOL KETTŐS MÉRCÉT  ALKALMAZNAK pl.A KANIZSAI ESET AHOL SZERB NEMZETISÉGŰ SZEMÉLY ÖLT MEG EGY MAGYART  5 év 10 hónapot KAPOTT.
BÁLINT ATTILLA ESETE 2004 SZEPTEMBERÉBŐL AKIT FÉLHOLTRA VERTEK A TÁMADÓKNÁL PISZTOLY VOLT,ÉS MEZTELENŰL A DUNÁBA FOJTOGATTÁK ÉS KERGETTÉK.AZ ELKÖVETŐK 6-an ÖSSZESEN 14 év 10 hónapot KAPTAK.
DRASZTIKUS KÚLÖMBSÉGET LEHET ÉSZLELNI A MI ÉS EZEK AZ ESETEK KÖZÖTT A BÜNTETÉSEKBEN.
TISZTÁBA VAGYUNK VELE ,HOGY EGY POLITIKAI ITÉLETRŐL VAN SZÓ.A SÉRTETT A MÉDIÁN KERESZTÚL,MÉDIA PROPAGANDÁT FOJTATOTT ELLENÚNK,(Valakik segítségével)AMIT MÉG A MAI NAPIG IS TESZ.
LEGALÁBB 300 ESETBEN VERTEK MEG MAGYAR FIATALOKAT DÉLVIDÉKEN,KEVÉS LETT ELITÉLVE KÖZÚLÚK. KI SEM NYOMOZTÁK VAGY ELTUSSOLTÁK ŐKET. MEGKÚLÖMBÖZTETÉSBEN ÉLÚNK.LÁBBAL TAPOSNAK BENNÜNKET MI HALGATUNK,ELITÉLNEK BENNÜNKET MI HALGATUNK "DE EKKORA BÜNTETÉSÉRT AMIT MI KAPTUNK MÁR KELLETT SZÓLNI ! AMI SOK AZ SOK !RENGETEG !LEGALÁBB HÚSZSZOROSSÁRA ITÉLTEK EL BENNÚNKET!
NEM FOGUNK HALGATNI ELÉG VOLT!    LEÜLTÜK!! 200 hónapot IDÁIG-ÖTEN. 
TIPORNAK BENNÜNKET   T R I A N O N   ÓTA MIKOR MONDJUK MÁR HOGY ELÉG !!!
TIPORJÁK A MI JOGAINKAT MA ,HOLNAP A TIEITEKET FOGJÁK TIPORNI ! ŐK MEGVERHETIK,MEGÖLHETIK,MEGHURCOLHATJÁK A MAGYART AKI SZIVÉBEN MAGYAR. NEKIK SEMMI BÚNTETÉS NEM JÁRJA? 
EZÉRT ÍRTUK EZT A LEVELET A BÖRTÖNBÖL FELSZÓLITÁS KÉPPEN MINDEN NEMZETI ÉRZELMŰ MAGYAR TESTVÉRÚNKNEK ,VEZÉREINEK ,MOZGALMAKNAK,PÁRTOKNAK,ÉS MINDENKINEK AKIK SZIVÚKBEN  VELÜNK EGYÜTT ÉREZNEK.
NE CSORBITSÁK TOVÁBB A VAJDASÁGI MAGYAROK JOGAIT.EGYENRANGÚAN KEZELJENEK BENNÜNKET AZ ÉLET MINDEN TERÜLETÉN,A HÁBORÚS BŰNÖSÖK NEM KAPNAK EKKORA BÚNTETÉSEKETT HÁGÁBAN.
-ÉS VIZSGÁLJÁK KI AZOKAT IS AKIK MI FELETTÜNK ITÉLKEZTEK,MIVEL VAN MÁR BELGRÁDI BIRA IS AKI FELETTÚNK ITÉLKEZETT A FELSŐ BÍRÓSÁGI TANÁCSBÓL, AKI MÁS ÜGYBEN KORUPCIÓÉRT 8 ÉVET KAPOTT. DE A VEZETŐ BÍRÓNŐT IS AKI ELSŐ FOKON ELITÉLT BENNÜNKET 61 ÉVRE ,LEAKARJA VÁLTANI AZ IGAZSÁGÜGYI MINISZTER ,EGY MÁSIK ÜGY ELFEKTETÉSÉÉRT.DE AZT A FŐÜGYÉSZT IS AKI LEÁLLATOZOTT BENNÜNKET A TÁRGYALLÓTEREMBE,ÉS ASSZOCIÁCIÓVAL ŐSSZEHASONLITOTTA TETTÜNKET A RÉGI OTOMÁN BIRODALOM IDEJÉBEN MEGTÖRTÉNTEKET -AMIT "A HÍD A DRINÁN"és "A DERVIS ÉS A HALÁL"CIMŰ KÖNYVEKBŐL MERITET.

MEGKÉRJÜK dr. GAUDI NAGY TAMÁST,dr.ZÉTÉNY ZSOLTOT,A MAGYAROK VILÁGSZÖVETSÉGÉT,A CIVIL JOGÁSZ BIZOTTSÁGOT,dr.BECSEY ZSOLT EU PARLAMENTI KÉPVISELő URAT,MINDEN ANYAORSZÁGI ÉS HATÁRON TÚLI MAGYAR PÁRTOT,MOZGALMAKAT ÉS CIVIL SZERVEZETEKET,HOGY IGAZSÁGTALANSÁGBÓL LETTÚNK ELITÉLVE ÉS KÖZBENJÁRÁSUKKAL ÉS MUNKÁJUKKAL SEGÍTSÉK MIELŐBBI SZABADULÁSUNKAT.
KÖSZÖNETTEL TARTOZUNK MINDEN SEGITENI AKARÓ SZEMÉLYNEK AZ EDDIGI TETTÜKÉRT SZERTE A VILÁGBAN ÉS A KÁRPÁT MEDENCÉBEN.
KÖSZÖNET A FIATALOK ÉLVONALÁBÓL AKIK MEGÉRTIK KÁLVÁRIÁNKAT ÉS SEGÍTENEK ÉS TÁMOGATNAK  BENNÚNKET  A 64 VÁRMEGYE IFJÚSÁGI MOZGALOMNAK,A DÉLVIDÉKI SZENTTAMÁSI EMBER JOGI KÖZPONTNAK,AZ EGYESÚLT MAGYAR IFJÚSÁGNAK,A JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOMNAK,
KÖSZÖNJÚK A MÉDIA TERÜLETÉN KÖZZÉTETT HÍRSZOLGÁLATÉRT,FILMFELVÉTELEK BEMUTATÁSÁÉRT A TV-csatornákon RÁDIÓN-ÉS HONLAPOKON.

KÚLÖN KÖSZÖNJÚK A KÁRPÁTIA EGYÚTTESNEK HOGY AKÁR HOL IS KONCERTEZTEK"A DÉLVIDÉKI SZÉL" ZENESZÁM ELŐTT MEGEMLÍTETTÉK,A  BÖRTÖNBEN RABOSKODÓ TEMERINI MAGYAR FIÚKAT.DE ILYEN KÖSZÖNTTEL TARTOZUNK MÉG SOK NEMZETI ROCKOT JÁTSZÓ EGGYÜTTESNEK.
KÖSZÖNETÚNKET EGY IGAZI PÁR SORRAL TUDJUK CSAK VISZONOZNI.


"MÁRIA ORSZÁGA TALÁLJ IGAZSÁGRA,

  HOGY NE BUJDOSSON TÖBBÉ A M A G Y A R
  SAJÁT HAZÁJÁBAN" 

A MIELŐBBI VISZONTLÁTÁS REMÉNYÉBEN, ÜDVÖZLETÜNKET  KÜLDJÜK MINDENKINEK ÉS JÓ SZÓRAKOZÁST KIVÁNUNK:

A 61 ÉVRE ITÉLT TEMERINI MAGYAR FIÚK        

Szávaszentdemeter, 2007.október 10-én  (Sremska Mitrovica)

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Momentous and Stumpy Blood Pressure Symptoms

(ASiltcicky, 2018.10.12 00:38)

Pression arterielle est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre determination bat, il pompe le sang par vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-pulmonary-hypertension-dose/

How To Prevent Prostate Problems And Diseases?

(Alberthaulp, 2018.07.21 16:13)

The prostate related is the central part of a male's reproductive :. It secretes fluids that aid in the transportation and activation of sperm. The prostate gland is situated just while watching rectum, below the bladder and around the urethra. When there is prostate problem, it will always be really really irritating and inconvenient for the patient as his urinary product is directly affected.

The common prostate health conditions are prostate infection, enlarged prostate and cancer of prostate.Prostate infection, also called prostatitis, is among the most common prostate-related symptom in men younger than 55 years. Infections in the prostate gland are classified into four types - acute bacterial prostatitis, chronic bacterial prostatitis, chronic abacterial prostatitis and prosttodynia.

Acute bacterial prostatitis is the least common of most varieties of prostate infection. It is a result of bacteria located in the large intestines or urinary tract. Patients may experience fever, chills, body aches, back pains and urination problems. This condition is treated through the use of antibiotics or non-steroid anti-inflammatory drugs (NSAIDs) to alleviate the swelling.

Chronic bacterial prostatitis is a condition connected with a particular defect inside the gland and also the persistence presence of bacteria in the urinary tract. It can be brought on by trauma for the urinary tract or by infections originating from other regions of the body. A patient may experience testicular pain, spine pains and urination problems. Although it is uncommon, it is usually treated by removal of the prostate defect accompanied by the employment antibiotics and NSAIDs to take care of the soreness.

Non-bacterial prostatitis accounts for approximately 90% coming from all prostatitis cases; however, researchers have not even to determine the cause of these conditions. Some researchers believe chronic non-bacterial prostatitis occur because of unknown infectious agents while other think that intensive exercise and high lifting could cause these infections.

Maintaining a Healthy Prostate

To prevent prostate diseases, a proper weight loss program is important. These are some from the actions you can take and also hardwearing . prostate healthy.

1. Drink sufficient water. Proper hydration is necessary for overall health and this will also maintain the urinary track clean.

2. Some studies declare that several ejaculations a week will assist you to prevent cancer of prostate.

3. Eat pork in moderation. It has been shown that consuming a lot more than four meals of beef a week will raise the probability of prostate diseases and cancer.

4. Maintain a proper diet with cereals, vegetable and fruits to ensure sufficient intake of nutrients essential for prostate health.

The most significant measure to consider to ensure a wholesome prostate is always to select regular prostate health screening. If you are forty years and above, you must opt for prostate examination at least a year.